Többek között Rubik-kockát kirakó robottal készült a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium, hogy bemutassák, mennyire fontos az informatika a 21. században.

- Népszerűsíeni kell a gyerekek körében mind a programozást, mind az informatikát, hiszen ez a jövő - tette hozzá Teveli Róbert, az intézmény tanára.

null

Az érdeklődők kipróbálhatták a 3 dimenziós okosszemüveget és birodalmi rohamosztagost is láthattak. A Compas Egyesület standjánál az országok nevezetességeit kellett felismerni, a Kaposvári Egyetem munkatársai pedig az ErasmusPlus programról adtak tájékoztatást.

- Nagyon sok országba van lehetőségük a gyerekeknek kimenni, 17 országgal van kapcsolatunk és 43 egyetemmel van élő kapcsolat, úgyhogy van bőven lehetőségük a hallgatóknak, hogy világot láthassanak - mondta Gelencsér Tímea, Erasmus koordinátor.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara európai Tájékoztató Központjának sátrában is sok hasznos információt kaphattak az érdeklődők. A szakemberek szerint az egyik visszatérő probléma, hogy a magyar vállalkozások csak korlátozottan tudnak kijutni az uniós piacokra. Ennek egyik oka a digitális lemaradás.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Az idei rendezvénysorozat egyik témája mindenképpen a digitalizáció, a fiatalok és nem csak a fiatalok továbbképzésének a lehetősége, megismertetni azokat a módszereket, eljárásokat, amit a digitalizáció jelent és többet jelent mint fogom az okostelefonomat és elkezdek vele játszani - válaszolta Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az Európa Nap résztvevői egy uniós totót is kitölthettek. Ez a kvíz már csak azért is népszerű volt, mert a fődíja egy kétszemélyes máltai utazás volt.

Címkék: európa nap, digitalizáció, európa park, kis szines, kaposvár