Az anyák napi ünnepségek és az oktatás-nevelés gyakorlati összefüggéseiről itt ejtettünk szót.

Szerkesztőségünk rendszeresen tudósít arról is, ha a kaposvári életfák újabb leveleket hoznak. Legutóbb szeptemberben írtuk, hogy már 4000 gyermek neve szerepel az alkotásokon.

A kaposvári anyukáknak kifejezetten hasznos lehet, ha tudnak a város kismamaprogramjáról és arról is, hogy egy ideje már minden kis újszülöttet ajándékcsomaggal üdvözölnek a somogyi megyeszékhelyen.

A fentebb említett babadobozban a közelmúltban egy, a szoptatásról szóló kiadvány is helyet kapott. Stábunk augusztus első napján, az anyatejes táplálás világnapján is forgatott.

Halász Judit legutóbbi koncertjét sem hagyhattuk ki.

Ott voltunk akkor is, amikor a Kaposvári Egyházmegyei Karitász az egyik drogériahálózattal közösen 40 családot segített pelenkacsomaggal.

Megmutattuk azt is, amikor a Compass Egyesület külföldi önkéntesei a Borostyánvirág Anyaotthonban tevékenykedtek. A fiatalok amellett, hogy az ott lakó gyerekekkel játszottak, az anyák szobáinak festéséből is kivették a részüket.

Cikkünk összeállításakor sokat gondolkodtunk azon, hogy válogatásunkban kevéssé derűs témákat is sorjázzunk-e. Végül úgy döntöttünk, hogy mivel a magyar nők ötöde elszenved valamilyen családon belüli erőszakot, így itt is felhívjuk a figyelmet a téma fontosságára.

Végezetül, pedig arról, hogy két év alatt több mint tizedével nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma Magyarországon, itt beszéltünk bővebben.

Címkék: édesanya, anya, gyermek, kis szines