Ezer tő virág díszíti a belvárosi Kapos Hotel teraszát. A szálloda vezetése minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy virágos legyen az épület. Idén nyárra is megvannak már a terveik.

- Ha elnyílnak az árvácskák, a teraszunkat színes egynyári virágok fogják díszíteni. Közel 300 palánta vár beültetésre - tudtuk meg Gergely Icától, a Kapos Hotel marketing vezetőjétől.

A korábban Virágos Kaposvár elismeréssel is jutalmazott hotel kedden kapta meg az Európai Virágos Városok kaposvári matricáját.

null

Ajtójukon mostantól ez jelzi, hogy csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet most indított a város. Igaz, a nemzetközi vetélkedő ítészei nemcsak azt vizsgálják majd, mennyire szépek egy-egy település közterei.

- A zsűri ugyanolyan fontos szempontként fogja értékelni azt, hogy milyen erős a zöld szemlélet, ami a városban van, mennyire vagyunk környezettudatosak, a lakosság mekkora részét tudjuk céljaink érdekében mozgósítani. Azért vagyunk itt, mert Kaposvár vállalkozásait szeretnénk megkérni arra, hogy a lehető legnagyobb számban csatlakozzanak a kezdeményezéshez - tette hozzá Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

null

Kaposvár egy levélben is felhívja a cégek, vállalkozások figyelmét a kezdeményezésre. Emellett május 12-éig meghosszabbították a Virágos, Zöldebb Kaposvárért pályázatot is.

Ennek keretében társasházak, lakóüközösségek és civil szervezetek kérhetnek támogatást egynyári, illetve évelő virágokra, cserjékre.

Címkék: virágosítás, vállalkozások, verseny, kaposvár, kis szines