- Nagy örömmel írjuk alá ezt a szerződést. Egy alap filozófia nálunk, hogy valahogy a profi és a tömegsportot is közelebb kéne hozni az egyetemi ifjúsághoz. Ennek egy része lehet mindez - mondta prof. dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora, az intézmény és a Kapos Íjász Egyesület közötti szerződéskötés előtt.

null

A megállapodás lényege, hogy a klub sportolói ezentúl az intézmény területén található, frissen átadott íjászpályán készülhetnek versenyeikre, az egyetemi polgárok pedig segítségükkel elsajátíthatják a sportág alapjait.

- Ez egy nagyon jó kikapcsolódás lehet az egyetemisták számára, hiszen lövés közben az embernek ki kell kapcsolnia a külvilágot. A diákok pedig a vizsgák között kiadhatnak magukból minden feszültséget - tette hozzá Fehér János, a Kapos Íjász Egyesület elnöke.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A klub íjászai szintén pozitívan fogadták az együttműködést. Ezentúl ugyanis rendezett körülmények között készülhetnek versenyeikre.

- Ez egy mérföldkő a mi életünkben is. Eddig megtűrt vendégek voltunk, mostantól viszont minden adott, hogy megfelelően felkészüljünk a versenyeinkre - válaszolta Péter Zsolt, íjász.

A Kaposvári Egyetem és a Kapos Íjász Egyesület a közeljövőben több versenyt is rendezne a lőtéren. Az elsőt várhatóan július elején.

Címkék: kapos íjász egyesület, megállapodás, lőtér, kaposvári egyetem, kis szines