Jelentkezz tűzoltónak! Ezzel a címmelt jelent meg felhívás a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Íme a részletes leírás!

Minden a hivatásos szolgálat iránt elkötelezett jelentkezőt várunk, akiknek a felvételi eljárás keretében először a fizikai felmérőn kell helytállniuk.

A felmérőn való részvétel feltétele az igazgatóság által kiadott nyomtatvány háziorvos általi kitöltetése. A nyomtatványt át lehet venni személyesen az igazgatóság Humán Szolgálatán munkanapokon 7:30-16:00 között vagy elektronikusan is igényelhető a somogy.human(kukac)katved.gov.hu címen.

Fizikai felmérő a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Kaposvár, Somssich Pál utca 7.)

2017. április 28-án pénteken 8 órakor lesz, melyet megelőzően a jelentkezőkkel ismertetik az állományba kerülés módját.

A Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Barcs, Béke u. 8.) jelentkezők a felvételi eljárás menetéről  2017. április 26-án szerdán 8 órától kapnak tájékoztatást és átvehetik a kötelezően kitöltendő nyomtatványt, amelyet magukkal kell vinniük a május 8-án 9 órakor kezdődő fizikai felmérőre.

A Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Siófok, Somlay Artúr u. 3. ) 2017. május 3-án 9 órakor várják a jelentkezőket, akik május 8-án 9 órai kezdettel bizonyíthatják fizikai állóképességüket.

Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai vizsgálaton történő alkalmasság. Az alkalmassági vizsgálat menetét, tartalmát az 57/2009.(X.30.) IRM-ÖM-PTNM együttes rendelet szabályozza. A fenti alkalmassági vizsgálaton túl ún. kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esnie a jelentkezőnek.

A hivatásos állományba vétel feltétele

  • 18. életév betöltése
  • büntetlen és kifogástalan életvitel
  • cselekvőképesség
  • magyar állampolgárság
  • legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi)
  • alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés

Címkék: tűzoltóság, jelentkezés, somogy megye, kis szines