A húsvéti hétvégén számos programmal készülnek szennai skanzenben. Az ide érkezők akár pár hetes bárányokkal is találkozhatnak.

- Húsvét vasárnap két népi iparművész Noé Kormélia és Majorné Szabó Ildikó lesz a vendégünk. Tőlük a viasszal való irókázást tanulhatják meg a hozzánk betérők. A gyerekek egyszerűbb technikával is készítenek hímes tojást. Lesz tojáskeresés és szintén a sonka, torma és egyéb húsvéti ételek kerülnek az asztalra - mondta a Szennai Skanzen múzeumpedagógusa, Farkas Gergely.

Hétfőn délelőtt pedig a locsolkodásé lesz a főszerep. A helyi tánccsoport a Somogy Táncegyüttessel mutatja be a régi hagyományokat.

A Meteor Természetbarát Turista Egyesület ugyanakkor már 25. alkalommal szervez nyolc kilométeres locsolótúrát a gombás desedai parkerdőbe.

- Hétfőn a hagyományokat ápolva túrát szervezünk. Mi is locsolkodunk de nem az udvaron, a szobában hanem az egyesület munkájának megfelelően kint a természetben. Kivisszük az embereket egy sétára és séta közben meglocsoljuk a hölgyeket és viszonzásképp ők gondoskodnak némi enni-innivalóról - tájékoztatott a Meteor Természetbarát Turista Egyesület túravezetője, Sármezei Ferenc.

A napsütést az igali fürdőben is élvezhetik a vendégek. Péntektől ugyanis már a kinti medencéket is használhatják a pihenni vágyók.

- Addigra a gyermekmedencék felújítása befejeződik, a kinti családi medencéket is igénybe lehet venni, uszodánk sajnos addigra még nem lesz, de a májusi hosszú hétvégére már az is üzembe lesz - mondta az Igal Fürdő Kft. ügyvezetője, Pozsár Mónika.

A húsvéti hétvégén ezeken túl is számos érdekes programmal várják a gyerekeket és a felnőtteket Somogyban. Lesz tojáskeresés, nyuszisimogató, kézműves foglalkozás és locsolóvers mondó verseny is. 

Címkék: húsvét, program, kaposvár, kis szines