Monty Roberts újra Magyarországon! A bemutató keretében Monty bebizonyítja az erőszakmentes lókiképzés hatékonyságát, és ismerteti szabályait.

Megtudhatja, hogyan kerül fel egy nyers csikóra az első nyereg és lovas úgy, hogy mindvégig megmarad a ló szabad választása. A lószállító- és egyéb fóbiákkal küzdő lovak számára is tanulhatunk tőle megoldást.

82 évesen is olyan fitt, hogy sok fiatal megirigyelhetné. A lovakkal való munka mellett az emberekkel való munkáról is szó esik, olyan oldalát ismerhetik meg nézők, amelybe eddig csak keveseknek volt betekintésük.

Hazánk legendás lovasíjásza, Kassai Lajos is jelen lesz a bemutatón, Monty barátjaként és kollégájaként. Aki rajongója ennek a két lovas legendának, ne maradjon otthon április 30-án, jöjjön el a Pannon Lovasakadémia fedett arénájába!

Vagy nyerjen egy belépőt a KaposPont jóvoltából! Csupán az alábbi kérdésre kell elküldeni a helyes választ a jatek.kapospont(kukac)gmail.com-ra, névvel, címmel, telefonszámmal együtt!


5. kérdés: Minek nevezte el Monty azt a lovak közötti mozzanatot, amelyre épül a módszere?

Nyertes: Halász András


4. kérdés: Milyen módszerrel képzik az angol királynő versenylovait?

Nyertes: Kiss Kamilla


3. kérdés: Hol lakik Monty Roberts?

Nyertes: Fehér Sára


2. kérdés: Hány éves lesz idén Monty Roberts?

Nyertes: Mázsár Eszter


1. kérdés: Mi a vad musztáng neve, akit Monty Roberts megszelidített? - Shy Boy

Nyertes: Vucskics Kata

Monty Roberts, „Az igazi suttogó” című könyv, a „Shy Boy” és más bestseller írója, lovas családban nőtt fel Kaliforniában, ahol a erőszakos nevelni akarás nemcsak a lovakat, hanem őket, gyermekeket is elérte.

Már kisgyermekkorától érezte, hogy van más módja is a nevelésnek és kiképzésnek, mint az, hogy erőszakkal próbálják megtörni a lovak akaratát. Kiment a vadlovak közé lóháton, és hetekig a ménes közelében maradva megfigyelte, a lovak hogyan kommunikálnak egymással és a rájuk leselkedő ragadozókkal.

Elnevezte a lovak nyelvét Equus-nak, és a megfigyelései által létrehozott módszert „Csatlakozás” „Join-up” névvel illette. Attól kezdve a lovakat úgy képezte, hogy a saját kommunikációjuk által értette meg velük, mit szeretne kérni tőlük.

Számos versenyt és világbajnokságot nyert ő maga, tanítványai, és az általa kiképzett lovak. Az angol királynő felfigyelt eredményeire, módszere humánusságára, felvette vele a kapcsolatot, és attól fogva az ő egész versenyistállóját kizárólag Monty Roberts és az általa elismert tanítványok képezik.

A lovakkal elért kiváló eredmények mutatják ennek az erőszakmentes tréningnek a hatékonyságát, és tartósságát. Az erőszakmentesség nemcsak a lovak, hanem a gyermekek nevelésében is fontos. Nem megtörni kell az akaratukat, hanem megnyerni.

„Jó tréner az, aki eléri, hogy a ló megcsinálja a feladatot. Kiváló tréner pedig az, aki eléri, hogy a ló meg akarja csinálni a feladatot.” /Monty Roberts/.

Az angol királynő lovagrenddel tisztelte meg azért a fáradhatatlan munkájáért, amit az emberekért és lovakért tesz a mai napig, világkörüli turnéi és az oktatási központban tartott kurzusai által.

„Az a célom, hogy egy jobb világot hagyjak itt lovaknak és embereknek, mint ahogy azt találtam”.

Címkék: monty roberts, kaposvár, kis szines