Egészségnapot tartott nemrégiben a Napkerék Egyesület Kürtöspusztán a hátrányos helyzetű emberek számára. Nagyon sok család vett részt ezen. Rajtuk és a hasonló helyzetben élőkön segítene most új pályázatával a civil szervezet.

- Szeretnénk a foglalkoztatásban segítséget nyújtani, szeretnénk az egészségügyben segítséget nyújtani, szeretnénk az iskolaelhagyást csökkenteni. Fontos, hogy a tehetséges fiataloknak pályorientációt mutassunk - mondta Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület elnöke.

A védőháló a családokért elnevezésű pályázatot több mint 6 milliárd forint keretösszeggel írta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Napkerék Egyesület az elnyert 40 millió forintból több ezer embert akar megszólítani a megye 24 településén. A pályázat elkészítésében a Kaposvári Városfejlesztési Kft. segített a civileknek.

- Elsősorban azért fontos ez, mert hátrányos helyzetű társadalmi csoportokról van szó, tehát nem a könnyebb helyzetben lévő, magasabban képzett családokról beszélünk, vagy, hanem azokról, akikről ténylegesen úgy látjuk, hogy szükség van arra, hogy segítséget kapjanak - válaszolta Szabó Zoltán, a Kaposvári Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

A program végrehajtásában négy civil szervezet és több mint tíz önkormányzat vesz részt, köztük a kaposvári.

- Hiába vannak a kormánynak jó intézkedései, amikkel segíti a családokat, mégiscsak szükség van arra, hogy ebben a megváltozott világban, amikor már ritkán beszélhetünk családról, megpróbáljuk újra meghatározni, hogy mit is jelent egy családban élni - tette hozzá Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere.

A védőháló a családokért program rövidesen el is indul Somogyban. A következő 30 hónapban felvilágosító előadásokon, prevenciós és kiscsoportos foglalkozásokon adnak majd tanácsokat a rászoruló családoknak.

Címkék: védőháló, napkerék egyesület, családi, kaposvár, kis szines