Ha tudok róla, körülmény, ha nem ismerem, veszély! Ezzel a címmel indított témahetet a kaposvári Mondj igent a gyermekkorra Egyesület. A program egyik állomása a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság volt, ahol a mai napon tettek látogatást a gyermekek.

null

Kicsik és nagyok, szinte kivétel nélkül felpróbálták a számukra hatalmasnak tűnő tűzoltócsizmát, magukra öltötték a védőöltözetet, megismerték a beavatkozásoknál használt eszközöket.

null

Egy próbariasztás során hallhatták, milyen dallam jelzi a tűzoltóknak, ha valaki bajban van és az egységeknek két percen belül el kell hagyniuk a laktanyát. A gyermekek körében a gépjárműfecskendők és a magasból mentő bizonyult a legnépszerűbbnek.


Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kíváncsi szempárok előtt azonban megnyíltak a tűzoltók „második otthonának” ajtói is, amelyet a tűzmanók meséjének és a kollégák beszámolóinak köszönhetően tűzvédelmi ismeretekkel felvértezve hagytak el. A gyerekek büszkén hangoztatták elköszönéskor: ők biztosan nem okoznak erdőtüzet, több megoldást is ismernek már a szalonnasütéshez gerjesztett tűz oltására.

Címkék: gyerekek, Mondj igent a gyermekkorra Egyesület, Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, kis szines