Másfél hónappal ezelőtt találkozott egymással Bőhm Dávid és Róth Zoltán tűzoltó őrnagy. Akkor a kisfiút a lánglovagokról készített karikatúrákkal lepték meg. Látva az örömet a gyermek arcán a tűzoltóparancsnok meghívta Dávidot és családját a kaposvári tűzoltólaktanyába, erre a vizitre ma került sor.

Érkezésükkor épp az egyik gépjárműfecskendőt és a vízszállítót egy szabadtéri tűzhöz riasztották. Dávid először érdeklődve figyelte a tűzoltók készülődését, majd széles mosollyal nézett a szirénázva elszáguldó járművek után. A mindig mosolygós Dávid álma az volt, hogy beülhessen egy igazi tűzoltógépjárműbe és felpróbálhassa a tűzoltók sisakját. Ez ma valóra vált.


fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.
fotók: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Róth Zoltán megmutatta azokat az eszközöket is a kisfiúnak, amivel a tűzoltók dolgoznak, sőt a magasból mentő működését is láthatta a család. Dávid számtalan videót látott már a tűzoltók vonulásairól, így élőben is látni szerette volna, hogyan csúsznak le a tűzoltók a „csúszdán” riasztáskor. A napi szolgálati csoport tagjai ezt a kérését is teljesítették.

A látogatás végén Róth Zoltán tűzoltó őrnagy egy emléklapot adott át Dávidnak, amellyel a tűzoltóság nevében tiszteletbeli tűzoltóvá fogadta a kisfiút. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében a tűzoltóparancsnok egy névre szóló, D betűvel ellátott tűzoltó sisakot is átnyújtott Dávidnak.

Címkék: laktanya, kisfiú, tűzoltó, Kaposvár, kis szines