Az intézmény az országban elsőként csatlakozott a BBC micro:bit feltalálói programhoz, melynek keretében egy tenyérni eszköz segítségével ismerkedhettek meg az érdeklődők a programozás világával. A 10 darab miniszámítógépet elsőként a pedagógusképzésben résztvevő hallgatók próbálhatták ki, tapasztalataikat pedig később akár tanítás közben is kamatoztathatják.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A hallgatók megtanulhatnak programozni. Ez azért fontos, mert a gyerekek az oktatásban már nagyon érdeklődnek a programozás iránt és fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóink, akik nálunk végeznek, tisztában legyenek a legkorszerűbb eszközökkel, legkorszerűbb módszerekkel - válaszolta Dr. Stettner Eleonóra, a Kaposvári Egyetem Matematika és Informatika Tanszékének vezetője.

A nemzetközi π-nap a matematika egyik leghíresebb számának, a π (pí) számnak az ünnepe. A π-napot 1988 óta március 14-én ünnepelik, mivel az aznapi dátum (03.14.) számjegyei két tizedesjegyig megegyeznek a matematikai π értékével (3,14...).

Ez alkalomból egyre szélesebb körben világszerte különböző rendezvényekkel, vetélkedőkkel és konferenciákkal ünneplik a napot.

Címkék: pí-nap, BBC micro:bit, kaposvári egyetem, kis szines