Az ifjúsági versenyt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a Magyar Tűzoltószövetséggel, az Országos Polgárőrszövetség, a Rádiós Segélyhívó és infokommunikációs Országos Egyesülettel, a Magyar Vöröskereszttel és más szakmai szervezetekkel együttműködésben hirdeti meg.
 
Az általános és középiskolás kategóriában induló csapatok saját korcsoportjuknak megfelelően, játékos formában – elméletben és gyakorlatban – bizonyítják, mi mindent tanultak a tanév során a veszélyhelyzetekről, mennyire jártasak saját maguk és mások mentésében.

Helyi fordulók időpontja és helyszíne

  • 2017.03.23. Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
  • 2017.03.23. Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
  • 2017.03.28. Kaposvári Sportcsarnok
  • 2017.03.29. Görgeteg

 A helyi fordulók legjobbjai jutnak a területi versenyre. A megyei verseny (amely április negyedikén lesz Kaposváron) két első helyezettje képviseli Somogy megyét az országos rendőr- és tűzoltónap központi rendezvényének keretén belül lebonyolítandó országos döntőn.
 
A felkészülést segítő anyagok:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=felkeszites_kiadvanyok

http://www.mpvsz.hu/képzési anyagok: Ifjúságfelkészítés, lakossági tájékoztató anyagok

Hornyák István PhD: Elsősegélynyújtás mindenkinek

A katasztrófavédelmet, a polgári védelmet, a tűzvédelmet és az iparbiztonságot érintő hatályos jogszabályok (törvények, rendeletek).
 
A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szabályzata és további információk a katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjain, illetve a www.katasztrofavedelem.hu és a www.mpvsz.hu honlapon érhetőek el.

Címkék: ifjúsági verseny, 2017, katasztrófavédelem, kis szines