A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a szervezet egységei a városban szétszórtan helyezkednek el. A büntetőjogi szakág a Kaposvár, Bajcsy-Zs. utcai Igazságügyi Palotában, a közjogi szakág és a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a Kaposvár, Anna utcai SKIK épületében működik (komoly bérleti díjért).

null

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya pedig a Kaposvár, Baross Gábor utcai épületben kaptak elhelyezést.

A széttagoltan működő szervezeti egységek egy helyen való elhelyezése több évtizede napirenden van, azonban megfelelő ingatlan hiányában erre nem kerülhetett sor. Igazgatási szempontból a helyzet már nehezen kezelhető.

null

A Kaposvár, Gróf Apponyi utcai bőrgyógyászat épületének és az ingatlan kezelői jogát a Legfőbb Ügyészség 2015 decemberében szerezte meg az Állami Egészségügyi Központtól.

null

A Legfőbb Ügyészség az ingatlanra jogerős építési tervvel rendelkezik. A régi épület bontásra kerül, helyére modern, remélhetőleg Kaposvár egyik legszebb középülete épül.

Jelenleg Európai Uniós közbeszerzési eljárás van folyamatban. Az építkezés várható kezdete 2017 májusa, a várható beköltözés 2018 ősze.

Címkék: bőrgyógyászat, gróf apponyi, Somogy Megyei Főügyészség, látványterv, költözés, kis szines, kaposvár