Magyarországon is egyre népszerűbb a szerelmesek körében február 14-e, azaz Valentin nap. A felmérések szerint ilyenkor kétszeresére-háromszorosára nő az "ünnephez" köthető termékek forgalma. A férfiak kifosztják a virágboltokat, az éttermek pedig nagyot kaszálnak a romantikus vacsorákkal.

Kíváncsiak voltunk, hogy a kaposváriaknak mi a véleménye a szerelmesek ünnepéről, ami ki is derül az alábbi videónkból!

A Valentin nap, február 14-én, Szent Bálint vértanú napja. Az angolszász országokból elterjedt hagyomány szerint Valentin nap (Valentine's Day) idején a szerelmesek megajándékozzák egymást - írja az nlcafe.hu.

Szent Bálint vértanú Terni (Interamna) püspöke volt, akit II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt kellett vértanú halált halnia. A börtönben sínylődve csodát tett: visszaadta börtönőre lányának szeme világát. Mielőtt a hagyomány szerint február 14-én kivégezték, búcsúlevelet írt a leánynak, ami a "Te Bálintod" fordulattal zárult. Valentin nap ünnepe a kilencvenes évek idejétől kezdett elterjedni hazánkban, a név érdekes módon nem a magyar Bálint névalak szerint, hanem az angolszász Valentine's Day nyomán Valentin formájában.

A keresztény liturgia szerint ez az ünnep nem mást, mint Jézusnak, égi vőlegényként az égi menyegzőre való megérkezését ünnepel. A virágüzletek és az ajándékboltok kiemelkedő forgalmat bonyolítanak Valentin nap alkalmával.

Címkék: valetinnap, vélemény, ajándék, kaposvár, kis szines