A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és egy amatőr művész összefogásával ma sikerült óriási élményt szerezni a kaposvári óvodásnak - írták a somogyi katasztrófavédők.

Gyuricza Zoltán - vagy ahogyan karikatúráit aláírja, „Zozo” - élete első kiállításán egy szívhez szóló felkérést kapott. Egy édesanya kereste meg azzal, hogy rajzoljon kisfiának egy képet a tűzoltókról. Zoltán csak annyit tudott a kisfiúról, hogy szenvedélyesen rajong a tűzoltókért. A kérésre nem tudott nemet mondani. Ahogy Róth Zoltán tűzoltó őrnagy, kaposvári tűzoltóparancsnok sem, amikor a művészt pártoló Takáts Gyula Megyei és Városi könyvtár munkatársai azzal a kéréssel keresték fel a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy a kis Dávid számára egy tűzoltó adja át Zozó ajándékát. A tűzoltóparancsnok örömmel tett eleget a nemes feladatnak.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ötéves Dávid oxigénhiányosan született, ami mozgásában és beszédében okozott maradandó károsodást. A mosolya azonban mindent elárult. "Itt te vagy a tűzoltóparancsnok!" - mutatott a tűzoltógépjárművet vezető figurára a művész, miközben rajzainak szereplőit magyarázta Dávidnak. Róth Zoltán tűzoltó őrnagy - látva a kisfiú örömét - meghívta Dávidot és családját a kaposvári tűzoltólaktanyába, ahol megismerkedhetnek a tűzoltók mindennapjaival. "Eljössz hozzánk, Dávid? Meglátogatod a tűzoltókat?" - kérdezte a tűzoltóparancsnok. Széles mosoly kíséretében egy határozott igen volt a válasz. A kisfiú nagy vágya, hogy beüljön egy igazi tűzoltóautóba és felpróbálhassa a tűzoltók sisakját. A kaposvári tűzoltó-parancsnokság jó szívvel teljesíti ezt a kívánságát is.

Címkék: Zozo, karikatúra, kisfiú, tűzoltó, kis szines