Az airsoft lövészetet is kipróbálhatták a kaposvári toborzó iroda nyílt napján a fiatalok. Közel 50 végzős középiskolás érdeklődött a katonai pálya iránt.

- Engem az altiszti képzés érdekel. Azért is jöttem el, mert itt minden lényeges információhoz hozzájuthatok - mondta Kasza Adrián.

A katonai pálya iránt viszont egyre több lány is érdeklődik.

- Engem kifejezetten az egyenruha vonz, valamint az, hogy a hazámat szolgálhatom - tette hozzá Varga Luca.

null

Az udvaron a katonai rendészet járműveivel is megismerkedehttek a diákok. Továbbá egy sátorban a honvédség fegyvereit mutatták be nekik.

Horváth Jenő, a 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka szerint, a katonai pálya népszerűségét jól jelzi, hogy 2016-ban több mint százan vonultak be Somogyban. Ennek legfőbb oka, hogy kiszámítható és jó kereseti lehetőséget biztosító foglalkozást kínálnak az embereknek.

null

A nyílt napon tájékoztatták a fiatalokat, hogy tiszti és altiszti akadémiára, nemzetvédelmi egyetemre, szerződéses, továbbá önkéntes szolgálatra jelentkezhetnek.

- Minden jelentkezőnek át kell esnie az egészségügyi, fizikai valamint pszichés szűréseken is - tette hozzá Győri Tamás, a 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ hadnagya.

null

Továbbá az altiszti képzéshez alapfokú angol nyelvvizsga, a nemzetvédelelmi egyetemre pedig középfokú angol nyelvtudás szükséges. A végzősök február 15-éig adhatják le jelentkezésüket.

Címkék: katonaság, toborzás, nyílt nap, kaposvár, kis szines