Egy teherautónyi adomány érkezett pénteken a somogyvári gyerekotthonba. A gyerekek és a nevelőik mellett a térség országgyűlési képviselője is segített a pakolásban.

"Jót tenni jó, nem csak a karácsony előtt, hanem az év bármelyik időszakában, még az ősszel egy vállalkozó ismerősöm keresett meg, hogy üzletében kellene a megmaradt 400 cipőjévek kellene valamit kezdeni" - mondta Móring József Attila, országgyűlési képviselő.

null

Egy siófoki vállalkozó közel 400 téli cipőt ajánlott fel a gyerekeknek.

"Mind új cipő, nem az idei divat a tavalyi, vagy az azelőtti, de nem akarjuk értékesíteni és szeretnénk ha jó helyre kerülne" - válaszolta Kiss Péter, a Pingvin Cipőbolt tulajdonosa.

null

A cipőkből mind a 160 gyereknek jut majd. Minden második tanuló, aki a somogyvári intézménybe jár állami gondozott.

"Nagyon örülnek, ha ismeretlen nénik, bácsik hoznak nekik meg nem vásárolható dolgokat, válogathatnak cipők, ruhák között. Nagyon örülnek és várják is ezeket az alkalmakat" - tette hozzá Tóth László, a Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon igazgatója.

A lábbelik 22-35 méretűek. Az adományozó házáspár tervezi, hogy jövőre ennél nagyobb méreteket is hoz ajándékba, hogy az idősebb fiúknak, lányoknak is jusson cipő.

Fotók: Varga György, MTI.

Címkék: cipő, somogyvár, adomány, kis szines