A mélyszegény családokban egyszerre van jelen a relatív szegénység, a megfosztottság és a munkanélküliségből származó pénztelenség - mondta előadásában a megyei tehetségsegítő tanács alelnöke, Hujber Tamásné. Ezekre a családokra és a bennük élő gyeremekekre különösen nagy figyelmet kell fordítani. A szakembereknek már óvodás korban el kell kezdeniük az esélyteremtést.

- Ezek a gyerekek számunkra fontosak, nagyon sokat jelentenek nekünk, mert nem vagyunk hajlandóak egy gyermek elvesztésébe sem belenyugodni. Úgy gondolom, hogy 2016-ban ne a család anyagi helyzete jelentse azt a meghatárózó helyzetet, ami a gyermekeinknek a további életútját, a további életét befolyásolja - mondta a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács alelnöke, Hujber Tamásné.

A tolerancia világnapjához kapcsolódva az elfogadás és az egyenlő bánásmód volt a témája egy mai, Kaposváron tartott konferenciának.
A tolerancia világnapjához kapcsolódva az elfogadás és az egyenlő bánásmód volt a témája egy mai, Kaposváron tartott konferenciának.

A tolerancia világnapjához kapcsolódva az elfogadás és az egyenlő bánásmód volt a témája egy mai, Kaposváron tartott konferenciának.A Napkerék Egyesület elnöke, Bogdán Imre a roma gyerekek integrációja kapcsán elmondta, fontos lenne, hogy minél többen bekerülhessenek a tehetség gondozásba, mert csak így biztosítható, hogy tanuljanak és ne a közmunkaprogramokban vegyenek részt.

- Nagyon jó lenne, hogy egy 18 éves fiatalember ne a közmunkaprogramban söpörje az utcát, hanem egy asztalos, lakatos, vagy éppen hegesztő szakmával bírjon és tudjon dolgozni - mondta a Napkerék Egyesület elnöke, Bogdán Imre.

A konferenciát a tolerancia világnapja alkalmából rendezték, ami november 16-án van. Dér Tamás alpolgármester azt mondta, az élet minden területén helye van a türelemnek és az elfogadásnak.

- A különbségek, a megosztottság nem azért van, hogy ezekből a konfliktusok fakadjanak, hanem mert az egyének, az egyéni értékek, különböző tudások együtt, egymást erősítve mozdíthatják előre a világot és persze a társadalmunkat is - mondta Dér Tamás.

A Napkerék Egyesület egyfajta kampányba is kezdett az elmúlt időszakban, amellyel az elfogadást, a nyitottságot, és az egyenlő esélyeket szertnék elterjeszteni.

Címkék: tolerancia, bogdán, napja, kis szines