Második alkalommal adott otthont Zalaegerszeg a Nyíltirányzékú Légpuska Lövészversenynek. A meghívásos versenyen hat megye ötven tűzoltója - köztük a kaposvári Róth Zoltán, Harmath Balázs, a siófoki Szalay Balázs, Kovács Bálint, Turós László, Nagy Imre, valamint a marcali Molnár Milán, Mika Szabolcs - mérte össze koncentrációját, célzó képességét.

A férfiaknál egyéni kategóriában a dobogó második fokára Róth Zoltán tűzoltó őrnagy, kaposvári tűzoltóparancsnok állhatott fel. A férfi csapatversenyt pedig a harmadik legjobbként zárta a Róth Zoltán tűzoltó őrnagy, Harmath Balázs tűzoltó százados és Szalay Balázs tűzoltó hadnagy alkotta somogyi trió.

A légpuska lövészversenyről tartottak haza a marcali és a kaposvári tűzoltók, amikor a 76-os úton haladva, Sármellék közelében az előttük haladó autó elütötte az ölyvet. A légáramlat a somogyiak autója elé sodorta a madarat, de sikerült időben fékezniük. A tűzoltók megvizsgálták az állatot, sérülés nem látszott rajt, próbálták röptetni, ám 3-4 métert követően a madár földre zuhant. Így néhány telefonbeszélgetést követően a Kis-Balaton Kutatóházhoz irányították a csapatot.

Címkék: légpuska, egerészölyv, katasztrófavédő, kis szines