Köszönjük, hogy megajándékoztak minket a legnagyobb kinccsel – mondta Novák Flóra szüleinek Szita Károly polgármester az első Kaposvári Babadoboz átadásakor.

A friss kezdeményezés jegyében minden augusztus 15-e után Kaposvárra született gyermek megkapja az ajándékot – hangsúlyozta a városvezető.

null

Csupa olyan dolgot hoztunk, ami elengedhetetlen a csecsemőgondozás mindennapjaiban – emelte ki a polgármester, aki az első babadobozt személyesen vitte el a két és fél hetes Novák Flórának.

A kezdeményezés augusztus 15-ével, a kislány születésnapjával egy időben indult, ettől kezdve minden Kaposvárra született gyermek fog kapni ilyen ajándékot, melyet a védőnők fognak elvinni az első látogatásukkor a szülőknek – jegyezte meg Szita Károly, aki megköszönte a szülőknek, Pozsár Zitának és Novák Tamásnak, hogy megajándékozták a várost a legnagyobb kinccsel, a kis Flórával.

Fotó: Városháza

Kaposvári Babadoboz

A babadoboz tartalma több mint nyolcezer forint értékű. Az árban benne van a doboz – amely erős, strapabíró anyagból készült, így később is használható például játékok tárolására -, egy puha pléd Kaposvár új emblémájával, pelenka, emésztést elősegítő babatea, öt darab etetőkanál, hintőpor, három textilpelenka, hámosító kenőcs, törlőkendő és egy cumi is.

Címkék: csecsemőgondozás, babadoboz, szita károly, kaposvár, kis szines