Az idősek október 1-i világnapja alkalmából a város települési támogatásban részesítheti azokat a szociálisan rászoruló személyeket, akik a 85. életévüket betöltötték, vagy az idén fogják betölteni. Feltétel továbbá az is, hogy családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 300 %-át, azaz a 85.500 forintot, egyedül élők esetében a 400%-át, 114.000 forintot.

A támogatás összege személyenként 10.000.- Ft, amelyet az önkormányzat évente egy alkalommal, októberben folyósít. A támogatási kérelmet augusztus 31-ig lehet benyújtani. A kérelemhez csatolni kell a kérelmező születési időpontját igazoló okiratot, valamint a kérelmező és családja jövedelemigazolását.

A kérelmeket Kaposvár MJV Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Igazgatóság Szociális Irodáján lehet benyújtani az arra rendszeresített formanyomtatványon - melyek beszerezhetőek ügyfélfogadási időben a Szociális Irodán. Kaposvár, Noszlopy G. u. 5. szám alatt – illetve letölthetőek Kaposvár város honlapjáról, a www.kaposvar.hu-ról is.

Címkék: idősek, önkormányzat, támogatás, kaposvár, kis szines