Több mint 145 ezren buliztak tavaly Zamárdiban a Balaton Soundon. A közönség összesen 200 produkciót nézhetett végig 15 színpadon. A szervezőket már a színpadok építésekor is ellenőrizték a szakhatóságok.

- Követelmény rendszereket, amely nem lenne betartható, egy jogszabály se támaszt. A Balaton Sound kiemelt szabadtéri zenés-táncos tömegrendezvény, senki nem fordít annyi energiát, pénzt, mint mi a biztonságtechnikára, 0-24 órában tevékenykedünk - mesélte tapasztalatait Gyenge Koppány, a Balaton Sound biztonsági vezetője.

De nemcsak a szabadtéri fesztiválokat, hanem a különféle szórakozóhelyeket is rendszeresen ellenőrzik Somogyban. A tűzvédelmi tervnek megfelelően ki vannak jelölve a menekülési útvonalak és ki is vannak táblázva. Ezeknek a sötétben is láthatónak kell lenniük.

- A mi dolgozóink is minden nyár elején tűzvédelmi oktatást kapnak, mindenkinek tudnia kell hol vannak a menekülési útvonalak és hogy milyen kijáratokat, folyósókat kell szabadon tartani, hogy a vendégeket minél biztonságosabban ki lehessen engedni szükség esetén a helyszínről - válaszolta Barna Kata, a siófoki Palace Dance Club üzletvezetője.

null

Idén eddig csaknem 250 szórakozóhelyen és szabadtéri rendezvényen tartottak ellenőrzést a katasztrófavédők. A vizsgálatok során többnyire csak apróbb hiányosságokat tártak fel.

- Folyamatosan ellenőrízzük ezeket a helyeket. A nyáron a Balaton partján számos fesztivált tartnak és elmondható, hogy a szervezők igencsak szabálykövetők, profi stábok dolgoznak azon, hogy a fesztiválozók biztonságban szórakozhassanak. Kisebb hiányosságok előfordulnak, de ezek a helyszínen azonnal korrigálhatóak is - tette hozzá Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Somogyban az ellenőrzések során eddig nem kellett egyetlen szórakozó helyet sem bezárni, sőt nagyobb bírságot sem kellett kiszabni.

Címkék: szórakozóhely, balaton, katasztrófavédelem, ellenőrzés, kis szines