A XXII. Balaton Maraton kerékpáros tókerülő teljesítmény túra teljes útvonalát a Somogy megyei rendőrök biztosítják, amely 2016. június 4-én 9 órától - a tervek szerint – 15 óra 30 percig tart.

A túrázók Somogy megyében a 7-es számú főúton Siófok – Balatonföldvár - Fonyód – Balatonkeresztúr, valamint a 76-os számú főúton Balatonszentgyörgy, majd a 71-es számú főúton Keszthely, Badacsony, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonakarattya, végül ismételten a 7-es számú főúton Siófok – útvonalon haladnak a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban.

A rendőrök a gyorsabb haladásra képes kerékpározók közlekedését felvezetéssel, az érintett útkereszteződések ideiglenes lezárásával, egyes útkereszteződésekben forgalomirányítással biztosítják, a forgalmat szükség esetén korlátozzák, a szembejövő forgalmat megállíthatják. A rendőrség felhívja a járművezetők és a túrán résztvevők figyelmét – a balesetek elkerülése végett – az óvatos és körültekintő közlekedésre, valamint a KRESZ szabályok betartására!

Címkék: túra, kerékpár, rendőrség, kis szines