A Fő utcán sétálva ma különös dolgot pillantottam meg az egyik kapualjban. A képen látható láda és a fölötte lévő rövid iromány várja az arra sétálókat és hívja fel a figyelmet arra, hogy bárki adakozhat, vagy elhelyezhet olyan élelmiszert, ami nem romlik meg és nem igényel hűtést.

szeretetláda

Az üzenet így szól: „Kedves rászoruló emberek! Ezt a dobozt azért raktuk ide, hogy ha éhes vagy akkor vegyél bátran az élelemből! Az a kérés, hogy legyél kedves és hagyjál másnak is. A dobozt folyamatosan töltjük! Jó étvágyat!”

Amikor arra jártam a doboz épp üres volt, de volt érdeklődő aki szívesen fogyasztott volna némi eleséget a dobozból.

szeretetláda

szeretetláda

Aztán mikor beértem a szerkesztőségbe akkor vettem észre a bejegyzést a Facebookon, amiből kiderült, hogy egyszerű polgári kezdeményezésről van szó és várják sok szeretettel a kaposváriak adományait. Főként pékáru, lekvár, konzerv az amire számít a láda megalkotója, de ha hűtést igényel a felajánlás, arra is van megoldást.


Fotók: Pintér Judit / FacebookFotók: Pintér Judit / FacebookFotók: Pintér Judit / FacebookFotók: Pintér Judit / FacebookFotók: Pintér Judit / Facebook
Fotók: Pintér Judit / Facebook
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tehát aki szívesen adakozna a rászorulóknak az keresse fel a fő utcai szeretetládát, valakinek biztos nagy örömet fog szerezni az elhelyezett adomány.

Címkék: szeretetláda, rászorulók, Fő utca, Kaposvár, kis szines