Az idős emberek az Erzsébet-programban nyertek szállás illetve fürdőbelépőt. Az Üdülési pályázatnak 43 nyertese volt, ők 5 ezer forintos önrész ellenében választhatnak több száz szállás közül, míg a 2500 forintos fürdőbelépő maximum 33 alkalommal jogosít fürdőbelépésre. Ezt 17 nyugdíjas nyerte el.

Az üdülési pályázatra és a kedvezményes fürdőbelépőre egyaránt nagy volt az érdeklődés, Kaposváron és környékén kétszeres volt a túljelentkezés.

A kedvezményezettek köre a nyugdíjasoknál mindkét pályázatnál azonos volt: az a belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személy pályázhatott, akinek havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 000 Ft-ot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik.

null

- Az Erzsébet-programnak köszönhetően idén 250 ezer embert juttatunk tartalmas kikapcsolódáshoz. Az elmúlt évek során több, mint 600 ezren – köztük 300 ezer gyermek – üdülhetett a program keretében. Ez Európa szerte példátlan, nem véletlenül kapott nemzetközi elismerést az Erzsébet-program - mondta Gelencsér Attila.

A politikus hangsúlyozta: a kormány nem teherként, hanem erőforrásként tekint az idős emberekre, akiket több intézkedéssel is támogattak az elmúlt években. Az idős embereknek biztosítani kell egészséget, megélhetést, biztonságot, valamint az aktív szerepvállalást a társadalomban.

Címkék: erzsébet, gelencsér attila, köszöntése, idősek, kis szines