A XXIV. Turisztikai Évadnyitó Gálán összesen 20 turisztikai szakembert tüntettek ki. A díjat a szakma ítélte oda.

Máyerné Bocska Ágnes egyébként 2008-ban " Az év tourinform munkatársa" díjat is elnyerte, 2007-ben pedig a kaposvári lett " Az év tourinform irodája".

null

Mi a feladata egy TDM menedzsernek?

A desztinációs turisztikai menedzser elsődleges feladata a professzionalizmus biztosítása a turizmus minden területén. Emellett reá és munkatársaira hárul a partnerek együttműködésének ösztönzése és elősegítése a térségben, a turisztikai termékek előállításához és sikeres működtetéséhez szükséges koordináció biztosítása, valamint a különböző szakmai tevékenységek elvégzése vagy megszervezése (mint a kutatás, tervezés, projektmenedzsment, a fejlesztések és a működtetés monitoringja, a marketing, a képzés stb.), valamint a kötelező adminisztráció és a szervezet képviselete.

Munkáját a közösség és a helyi viszonyok alapos megismerésével kezdi, majd valamennyi partnerrel egyeztetve egy desztinációs menedzsment tervet (avagy szakmai tervet és cselekvési programot) dolgoz ki, amely meghatározza a távlati és azonnali célokat, valamint teendőket. A közös célok tudják leginkább elősegíteni a partnerséget és az együttműködést, ami lehetővé teszi a szétszórt tevékenységek egy irányba terelését és szinergikus hatás elérését.

Forrás: tdm.itthon.hu

Címkék: év tdm menedzsere, Máyerné Bocska Ágnes, tourinform, 2016, kis szines