A legtöbb karácsonyi ajándék már átadásra kész, de továbbra is várják az adományokat a Kaposvári Egyházmegyei Karitásznál. A szervezet Somogyban több mint 1000 családon szeretne segíteni.

- Első sorban tartós élelmiszert, ruhát, játékot szoktak ilyenkor hozni az emberek és ezekre valóban nagy szükség is van ilyenkor - mondta Nagy Dorottya, a Kaposvári Egyházmegyei Karitász igazgatója.

null

A katolikusok mellett az evangélikusok is várják még ezen a héten a felajánlásokat. A cipősdoboz ajándékokkal valamint a kisebb csomagokkal elsősorban a kaposvári anyaotthonban élő gyerekeknek szeretnének kedveskedni, de mellettük másokat is támogatnak.

- Gyülekezetünknek 100 idős tagja van, önkénteseinkkel minden idős tagot meglátogatunk, és egy kis csomaggal szeretnénk nekik áldott karácsonyi ünnepeket kívánni. Illetve vidéken is az alapítványunk segítségével, a Növekedés Alapítvány segítségével tudunk segíteni. Somogyszilben, az ottani evangélikus időseknek 40 csomagot készítünk - tette hozzá Pongrácz Máté, evangélikus lelkész.

Már gyűlnek az ajándékok a baptista gyülekezet kaposvári gyűjtőpontjában is. Az alapítvány idén is több családnak segít a megyében, még ők is várják a további felajánlásokat.

- Egészen 23-ig várjuk az adományozókat. Bármit elfogadunk a ruhától a gyerekjátékig és a tartós élelmiszerig. Tervezzük, hogy ezt az adományosztást január végéig ki fogjuk terjeszteni, mert a karácsonyi időszakban ezek a családok elég sok mindent kapnak, viszont ha elmúlnak az ünnepek utána szintén jön a nélkülözés - válaszolta Erdei Norbertné, a Sas Alapítvány önkéntese.

null

A református egyház is gyűjti a cipősdoboz adományokat. A felekezet iskolájában már 15 éve hagyomány ez a fajta karácsonyi ajándékozás. Ahogy korábban, úgy most is segítenek a Kárpátalján élőknek is.

- Kint Kárpátalján, Beregszászon nagyon sok kicsi gyereknek ez a karácsonyi ajándék, mert nincs nekik más, tehát amit tőlünk kapnak dobozok ez lesz nekik az ajándékuk - mondta Molnár Tímea, a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola igazgatója.

Aki szeretne segíteni a határon túli magyaroknak december 18-ig megteheti azt. A csomagokat és a pénzadományokat december 20-án viszik majd el Beregszászra.

Címkék: egyház, adomány, 2015, segítség, karácsony, kis szines