Nagy volt a licit a 100 szeletes süteményért a hagyományos karácsonyi tortaárverésen. Az édességre végül a Kométa tette a legnagyobb ajánlatot, összesen 130 ezer forintot.

- Úgy gondoljuk, hogy mi, mint Kaposvár város meghatározó cége, kötelességünknek és hitvallásunknak valljuk, hogy az ünnep közeledtével az arra rászorulókat megsegítsük. És ehhez a nemes kezdeményezéshez mi is csatlakoztunk már 3 éve, úgyhogy nagyon szívesen jövünk ide - mondta Hollósi Tibor, a Kométa 99 Zrt. ügyvezető-helyettese.

null

A jótékonykodó cégek idén a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületének valamint a megyei Vöröskereszt ifjúsági elsősegélynyújtóinak segíthettek. Mind két szervezetnek nagy szüksége van a támogatásra, a Vöröskereszt például a szolgálat fejlesztésére költi majd az összeget.

- Nekik fogjuk pótolni a műszaki felszereltségüket illetve szeretnénk olyan egyenruhát nekik, amelyben méltóan tudják képviselni a szervezetet azokon a rendezvényeken a városban illetve Somogy megyében, amelyekre most már szerencsére és nagy büszkeségünkre egyre gyakrabban hívják őket - válaszolta Gyarmati László, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének szakmai vezetője.

null

Idén 13 kaposvári és környéki cég csatlakozott a Slendy Pékség akciójához. A jótékonykodók egy 100 szeletes, valamint három-három 80 illetve 50 szeletes tortára licitálhattak.

- Idén rekordösszegű felajánlás érkezett. A korábbi körülbelül 800 ezer forinttal szemben most 917 ezer forint gyűlt össze, amelyet persze egyenlő arányban osztunk meg a két alapítvány között, hogy el tudják látni a feladataikat - tette hozzá Ojtó Szabolcs, a Slendy Pékség marketing vezetője.

null

A licitáló cégeknek egyébként majd a karácsonyi céges összejövetelre készíti el a tortákat a Slendy Pékség.

Címkék: tortaárverés, Slendy, 2015, kis szines