Már most vasárnap kigyúlnak az adventi fények Kaposvár belvárosában. November 29-vel megkezdődik a karácsonyvárás és színes programokkal várják a városlakókat.

- Kaposvárott az hagyomány, hogy az adventi időszakot szeretnénk a régi fényében elővarázsolni az emberek számára, ahogy az ember gyerekkorában éli meg az adventet a meghitt hangulataival és erre a belváros ebben az időszakban én úgy gondolom, hogy teljesen alkalmas is - mondta Jágerné Katona Zsuzsanna, a Kaposvári Önkormányzat kulturális referense.

null

Az első gyertya meggyújtása és a fények felkapcsolása után Miller Zoltán koncertjét láthatják a nézők a Kossuth téri pajtaszínházban. Ezt követően heteken keresztül, minden nap valamilyen meglepetéssel várják a kaposváriakat. Az egyik, hogy vízkeresztig karácsonyi hangulatban lesz a belváros.

- Mindenhol a világon Vízkeresztig állnak a fenyőfák, a karácsonyfák és a betlehem is, és most először az adventi karácsonyi ünnepségsorozatban először próbáljuk meg, hogy egészen január hatodikáig ezek láthatók és gyönyörkedhetünk benne karácsony után is - tette hozzá Horváth Gáborné, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

A szilveszteri forgatag sem marad el idén. December 31-én este 11 órakor a Back to Black koncertjével hangolódhatunk az éjfélre és az azt követő tűzijátékra.

Íme a részletes program:

Címkék: program, szilveszter, karácsony, Kaposvár, kis szines