Kaposvár legforgalmasabb 67-es és 610-es számú főutak csomópontjában, az utóbbi időben a Dombóvár irányából Szigetvár irányába kanyarodóknak egy forgalmi sávos kanyarodósáv állt rendelkezésre, ezért a csúcsforgalmi időszakban a balra kanyarodni szándékozók a belső sávban maradva forgalmi torlódásokat okoztak. A jelenlegi lámpák fázisterve szerint nem volt megengedhető a belső sávból a balra kanyarodás, mert a szembe jövő egyenessel konfliktus alakult volna ki.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a torlódások megszüntetése érdekében a fázisterv átterveztetésével 2015. augusztus 26-tól forgalmi rend módosítást vezet be a Füredi csomópontban. A belső egyenes forgalmi sáv egyben balra kanyarodást is lehetővé tesz, ezért átfestésre kerülnek a burkolati jelek, és cserére kerül a belső forgalmi sáv feletti jelzőfej maszkja, illetve a besorolás rendjét jelző tábla is.

A munkálatokat a torlódások csökkentése érdekében – az időjárás függvényében – a kedd éjszakai, szerda hajnali időszakban végzik a szakemberek.

Címkék: Füredi csomópont, forgalmi rend, átalakítás, változás, kis szines