A kaposvári festőóriás Pataki Ádám cukrászmestert ihlette meg, s ő vállalta fel a torta megalkotását, amely Rippl-Rónai ízlését tükrözi színekben és ízekben egyaránt. Pataki Ádám a fesztiválon elmondta: egy olyan tortát álmodott meg, amely mindenki számára elérhető lesz, hiszen bármelyik cukrászda meg tudja majd sütni. Így bízik abban, hogy népszerű lesz.

null

A kóstoláson Kaposvár polgármestere is részt vett. Szita Károly büszkén kijelentette: ha Mozartról nevezhettek el marcipános édességet, akkor Rippl-Rónai József is megérdemel egy finom tortát.

null

Segal Viktor séf is elismerően nyilatkozott, nem csak a Rippl süteményről, hanem a somogyi megyeszékhelyről is, hiszen évek óta ellátogat a Kaposvári Kamarazenei Fesztiválra, ahol véleménye szerint nem csak kulturális, hanem gasztronómiai élményekkel is gazdagodik.

A Rippl-Rónai süteményt a jövő héten kezdődő Rippl-Rónai Fesztivál megnyitóján is meg lehet majd kóstolni Kaposváron.

A fesztivál részletes programját ide kattintva érhetik el.


Fotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári ZsigmondFotó: Csákvári Zsigmond
Fotó: Csákvári Zsigmond
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: Rippl-Rónai József, torta, 2015, fesztivál, Szita Károly, kis szines