A különböző eszközökre már ráfért a felújítás, az évek alatt ugyanis szinte teljesen tönkre mentek. Az iskola vezetése örült a segítségnek.

Egész nap dolgoztak az E-on munkatársai a kaposvári Bárczi iskolában. A cég önkéntesei, korlátot festettek, játékokat újítottak fel és új asztalokat, padokat is építettetek.

- Az önkéntesség nemzetközi napjához csatlakoztunk egy 20 fős csapattal itt Kaposváron, de három másik pontján is az országban zajlanak ugyanilyen munkálatok. Szeretnénk egy kicsit mi is hozzájárulni ahhoz, hogy itt az intézménynek az udvara megszépüljön - árulta el az E-on szóvivője, Varga Ivett.

Autógumikat is festettek az Eonosok. Ezekbe pedig különböző virágokat ültettek. A legnagyobb szükség azonban a játékok felújítására volt, ezek ugyanis az évek alatt már szinte teljesen tönkrementek.

- Több szempontból is fontos, egyrészt a szemlélet miatt, mert közelebb hozza a fogyatékos ügyet azoknak az embereknek a szemléletéhez, akik ezzel ritkábban találkoznak, vagy egyáltalán nem találkoznak. Másik pedig azért, mert a konkrét segítségre is nagyon nagy szükségünk van, mindig van olyasmi amire nem jut forrás - foglalta össze a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ igazgatója, Benczéné Csorba Margit.

Az önkéntességnek ezzel még nincs vége. A cég munkatársai ugyanis már most a következő segítségen gondolkoznak.

Címkék: bárczi, eon, önkéntes, kis szines