A hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarm új bowlingpályát nyitott a turisztikai komplexum fejlesztésének utolsó állomásaként. A kétpályás bowlingot 36 órán át tartó, megszakítás nélküli játékkal avatják fel, amelyben táncosok, tűzoltók, taxisok, sportolók, diákok és a farm dolgozói vesznek részt, összesen 12 csapattal.

A rekordkísérlet célja, hogy felhívja a figyelmet a Zselic turisztikai értékeire és a minőségi szolgáltatókra.

Gelencsér Attila indította a játékot
Gelencsér Attila indította a játékot

Az első golyót - ünnepélyes körülmények között - Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője, míg a másodikat Ifj. Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm ügyvezetője indította útjára, ezt követően már egy önkéntes csapat vette át a játékot.

"Nagy szüksége van az aprófalvas Zselicnek a hasonló turisztikai fejlesztésekre, mert ezek hozzák a régióba a vendégeket, s biztosítanak ismertséget, növekedést" - mondta Gelencsér Attila, aki azt is hangsúlyozta, hogy a Zselicvölgy Szabadidőfarm több mint 30 új munkahelyet teremtett Hajmáson.

A bowling rekordkísérlet várhatóan kedden este ér véget, addig a játékosoknak a bowling szabályait betartva, folyamatosan gurítaniuk kell a pályákon. A játékot éjjel-nappal folytatni kell, a szabályokat Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora, illetve két-két független tanú felügyeli. A gurítások számát és az eredményeket a tanúk végig rögzítik, így az is kiderül, hogy mely csapat volt a legügyesebb.

A magyar tekézési rekordot egy 33 órás játék tartja, a hajmási összefogást ezt szeretné túlszárnyalni.

36 órán át megy a játék
36 órán át megy a játék

Címkék: bowling, Zselicvölgy, kísérlet, Hajmás, rekord, kis szines