A „Névadónk Hete” programsorozat előestéjén, március 20-án, ének-, tánc- és sporttudásukból tartottak bemutatót a gyerekek szüleiknek, diáktársaiknak, de bábjátékkal és színdarabokkal, valamint humoros-zenés jelenetekkel is szórakoztatták a nagyszámban megjelent közönséget.

Az egy hetes programsorozat keretein belül az iskola diákjai elsősorban a II. Rákóczi Ferenc életéhez és korához kapcsolódó foglalkozásokon korabeli ruhákat készíthettek a gyerekek, kurucdalokat tanulhattak, és filmet nézhettek, részt vehettek kettlebell sportbemutatón Sándor Szabolcs, Strongfirst és Ground Force Method oktató irányításával, de alkalmuk nyílt tudásuk összemérésére is különböző vetélkedőkön, a több helyszínen zajló Kuruc-portyán. múzeumpedagógiai foglalkozás keretében ellátogathattak a Desedai Látogatóközpontba valamint a megyei könyvtár előadásain és vetélkedőin is részt vettek.

A hét zárónapján ünnepi műsorral tisztelegtek a tanulók iskolájuk névadója előtt, majd megkoszorúzták az iskola kertjében álló Rákóczi szobrot. Ezen a napon azonban a sporté volt a főszerep: a hagyományosan megrendezett Rákóczi Kupán a 2000-2001-es és 2004-2005 korcsoport focistái mérték össze tudásukat.

A vendégcsapatok Balatonlelléről, Dombóvárról, Hetesről és Kaposfüredről érkeztek a hazai csapatokhoz. A 2000-2001-es korcsoportban a dombóvári József Attila Általános Iskola csapata szerezte meg az elsőséget, a nagyoknál – a vendéglátók nagy örömére – a rákóczisok nyolcadikosokból álló csapata nyerte el a legjobbnak járó kupát - tájékoztatta szerkesztőségünket az iskola két pedagógusa, Horváth Krisztina és Vörös Ildikó.

Címkék: rakoczi, tagiskola, kupa, kis szines