Hazánk nemzeti ünnepe, március 15-e alkalmából minden magyar nemzeti színű kokárdát tűz a szíve fölé. Így tettek 1848. március 15-én a magyar szabadságharcosok is – mondta Suskovics Evelin tűzoltó főhadnagy ünnepi beszédében. Volt, aki életét áldozta a ’48-as eszmékért és a szabadságharcban esett el, másoknak a megtorlás éveiben a kényszersorozás, fogság vagy az emigráció jutott. Mindazok bátorsága és önfeláldozása előtt hajtunk ma fejet, akik Magyarország jövőjéért, értünk áldozták életüket.

null

Mi, akik nap, mint nap egyenruhába bújunk, mi is a hazáért küzdünk – tette hozzá a főhadnagy. Hiszen minden nap arra törekszünk, hogy ebben az országban minden állampolgár biztonságban érezhesse magát. Azért dolgozunk, hogy ha baj van, honfitársaink tudják, ránk mindig számíthatnak. Van, hogy emberfeletti dolgokra vállalkozunk, ilyenkor a ’48-asok hangja kell, hogy a fülünkben csengjen. Emlékük életerőt, tartást és ösztönzést adhat.

null

Nemzeti ünnepünk alkalmából Wéber Antal tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója előléptette tűzoltó alezredessé Kóbor Csaba tűzoltó őrnagyot.

null

Kuti Gábor tűzoltó őrmestert - a marcali hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját - és László Csaba tűzoltó főtörzsőrmestert – a siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelőjét – soron kívül zászlós rendfokozatba léptette elő a megyei katasztrófavédelmi igazgató. Jónás József tűzoltó őrmester a jövőben törzsőrmesterként szolgál a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

null

null
null

Míg Horváth Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a barcsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját fizetési fokozatban előresorolta az ezredes, szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért.

Címkék: 1848, kitüntetés, katasztrófavédelem, kis szines