A Google a keresőbe világszerte évente beírt több mint ezermilliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel a Google az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait azonosítja.

Így került az élre például a külföldi személyek keresési versenyében a kómába esett német autóversenyző Michael Schumacher vagy épp Robin Williams. A magyarok között az ex-pornós Aleska Diamond végzett az élen, Bajor Imre lett sajnos a második, a múzeumok versenyét a Szépművészeti nyerte a Közlekedési és a Természettudományi előtt.

A receptkeresések alapján idén leginkább cobblert akartunk enni, a tévéműsorok között a Való Világ 6 végzett az élen, míg az egyik legérdekesebb eredményt a hogyan kezdetű kereséseknél találtuk. Sokan ugyanis arra kerestek rá, hogy miként tudnak bevakolni egy falat.

null

Emellett egy összegző videót is készített a keresőóriás az idei évről. Most ez is megmutatjuk:

Címkék: zeitgeist, összegzés, google, keresés, magyarország, 2014, kis szines