Amióta Facebook a Facebook, ott virít a bejegyzéseink alatt a like gomb, amivel a tetszésünket nyilváníthatjuk ki a cuki macskás képek iránt. De amióta Facebook a Facebook, folyton visszatérő probléma volt a dislike gomb hiánya, amivel értelemszerűen a szomorú hírek mellett fejezhetnénk ki együttérzésünket, vagy csak szimplán jelezhetnénk ismerőseinknek, hogy nem vagyunk kíváncsiak a horoszkóp alkalmazásuk legújabb bejegyzéseire.

De most talán végre megtörhet a jég: Mark Zuckerbergtől, a Facebook atyjától a Menlo Parkban tartott csütörtöki fórumán kérdezték meg, hogy bevezethetik-e a sokak által várt "nem tetszik" gombot. Senki sem számított rá, hogy Zuckerberg úgy válaszol: "Gondolkodunk rajta" - írta meg a Mashable. Hozzátette, hogy a tetszik gomb nagyon jól használható annak kifejezésére, ha szimpatizálunk vagy együtt érzünk valakivel. De vannak esetek, amikor egy szimpla "lájk" nem elég, ennyivel nem lehet elintézni egy posztot a falunkon, például mert a lájkolás visszatetsző lehet, nem "odavaló".

Negatív személyiségeknek jól jöhet egy ilyen billentyűzet is!
Negatív személyiségeknek jól jöhet egy ilyen billentyűzet is!

Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy ezt a gombot "dislike"-nak, vagyis "nem tetszik"-nek hívják majd, Zuckerberg szerint ugyanis "egy dislike vagy bármely más gomb, amely negatív érzelmeket fejez ki, túl könnyen rosszul sülhet el".

Címkék: nem tetszik, mark zuckerberg, dislike, facebook, kis szines