A 300 méter feletti településeken a Heves megyei Bélapátfalván foltokban van hó, míg Bükkszentkereszten egybefüggő a hólepel. A 300 méter alatti településeken lévő mérőállomásokon egyelőre nem rögzítettek hómennyiséget - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat kedden délben a honlapján.

Kedd reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel azt közölte: Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik, a havazásban érintett területeken a közútkezelő harminc munkagépe tisztítja az utakat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden helyenként előfordulhat kisebb eső, északkeleten havas eső, a magasabban fekvő helyeken havazás. Estétől foltokban köd képződik. Ekkor számottevő csapadék már nem valószínű, legfeljebb ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás alakulhat ki. A hőmérséklet kora délután plusz 1 és plusz 7, késő este 0 és plusz 5 Celsius-fok között alakul.


H. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételeiH. Szabó Sándor felvételei
H. Szabó Sándor felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Kékesi Sí Centrum munkatársa Patkós Tünde elmondta: Jelenleg  -1 Celsius fok körül van a hőmérséklet, a hóréteg vastagsága 6-8 centiméter a saját méréseik alapján. Ez a hó még nem alkalmas a téli sportokra, közel 30 centiméter vastag rétegre lenne szükség. Felkészültek a téli síszezonra, várják hogy az időjárás is kedvezzen. 

Szerdán is párás lesz a levegő, kezdetben ködfoltok is lehetnek. Számottevő csapadék nem, legfeljebb helyenkénti ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás valószínű. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között valószínű.

Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata vizes, nedves, Somogy, Baranya, Békés és Csongrád megye déli részén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében száraz az úthálózat. Az ország nagy részén jók a látási viszonyok, de a párás területeken lecsökkent a látótávolság - írja a Magyar Közút.

Címkék: első, magyarország, , kis szines