Tűzoltási gyakorlatot tartott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a dél-somogyi településen azoknak a tűzoltóknak, akik eddigi szolgálati idejük alatt nagy mennyiségű éghető folyadék tüzével még nem találkoztak.

A feltételezés szerint: éghető folyadék jutott a szabadba és ismeretlen okból meggyulladt. Barcsi, nagyatádi, marcali, kaposvári és siófoki tűzoltók küzdöttek a lángokkal. A folyadék tulajdonságaira tekintettel az egységek habbal avatkoztak be és gyakorolták azokat a mozzanatokat, amelyek éles helyzetben nélkülözhetetlenek a hatékony kárfelszámolásban.

Meleg volt a helyzet.
Meleg volt a helyzet.

Az oltás során nagy hangsúlyt kapott az összehangolt munka, hiszen a tüzet három oldalról támadták, s közben egymás védelmét is biztosították védősugárral.

A tüzet az oltástaktikai elveknek megfelelően nehéz habbal eloltották, majd a kialakult habtakarót középhabbal tartósították.


Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A résztvevő állomány tapasztalatot szerzett az éghető folyadékok égése során kialakuló jelenségekről (hatalmas füst, nagyméretű lángoszlop), a kialakuló magas hőmérséklet hatásáról, az ellene való védekezés lehetőségéről, a hővédő ruhában való beavatkozásról, valamint a tűzoltó habbal való oltásról.

Címkék: somogytarnóca, gyakorlat, katasztrófavédelem, tűz, kis szines