- Fűre lépni szabad! Sőt, ajánlott, minél többször. Nemcsak augusztus 20-án és amikor az életfánál ünnepeljük a legkisebb kaposváriakat, hanem az év bármely napján. Amikor csábít a jó idő, amikor találkozót szerveznek barátaikkal, amikor ki akarnak kapcsolódni egyedül vagy a családdal, vagy éppen sportolnának. Régi vágyunk teljesült azzal, hogy a Városliget végre betöltheti azt a funkciót, amelyet eredetileg is szántunk neki - mondta köszöntőjében Szita Károly kedden este a Városligetben.

- A mai Városliget helyén a huszadik század elején malom, majd fürdő is működött, aztán csúnyán lepusztult a terület, szemétlerakóként is használták. 2000-ben optimistán neveztük el ezt a területet Városligetnek, most pedig valóban azzá tettük, mondta a polgármester.
340 millió forintot fordítottunk a Kaposvár szívében található zöldfelületre.

Nézzék meg videónkon, hogy mi is újult meg pontosan:

A beruházás a tó kotrásával kezdődött, amin már egy úszó szökőkút üzemel, s a tavon lehetőség van vízibiciklizni és csónakázni. Kedden a kaposváriak már kipróbálhatták a kocogófolyosót, a fitneszparkot, a homokos plázst. A kicsik birtokba vehették a KRESZ-pályát és a játszótereket. A sportpályákat pedig az új műfüves pálya mellé helyezték át.
Mindössze három dolog hiányzik már csak a fejlesztésből. A szakemberek két vizesblokkot építenek még, a gördülő sportok pályájának már gyártják az elemeit, s mindezek végén elkészülnek majd a kertészeti munkákkal is.

Végezetül pedig íme összefoglalónk a tegnapi programokról:

 

Címkék: átadás, városliget, 2014, kis szines