Már augusztus 19-e délutánján elindulnak az ünnepi programok Kaposváron. A kikapcsolódni vágyókat a megújult Városligetbe várják a szervezők, ahol 14 órától elindulnak a játékos sportversenyek, csapatoknak-egyéneknek a Városliget Kupáért és egyéb díjakért.

A nagyszínpadon eközben folyamatosan váltják egymást a zenekarok, először a The Griffins csap a húrok közé, majd pedig a SZEMO Művészeti Egyesület bábelőadása következik. A koncertek sorát a Peron zenekar folytatja, utánuk a Shelter zenekar, míg 18 órától a Schenker Band lép színpadra.

Eközben a Vásártéri út lezárt szakaszán Herczeg Balázs Mókus tart motoros kaszkadőr bemutatót 18:45-től!

A kedd esti programokat előbb Szita Károly polgármester folytatja, a Városliget megújult létesítményeinek átadásával, majd pedig este 8 órától Keresztes Ildikó és Zenekara lép fel a nagyszínpadon.

Augusztus 20-án a Kossuth téren veszi kezdetét az ünnepi műsor. Délelőtt 10 órakor ünnepélyes zászlófelvonás lesz, katonai tiszteletadással, majd pedig a Déryné Vándorszíntársulat és a Kaposvár Helyőrség Zenekar előadását is megtekinthetik.Ünnepi Szentmise is lesz a Nagyboldogasszony Székesegyházban.

A Városligetben délután folytatódnak a programok. 16 órától ismét a SZEMO Művészeti Egyesület lép színpadra Weöres Sándor Csiribiri című művével. A Sport Panziónál 16.50-től a Baranta Egyesület tart harcászati bemutatót, míg 18.10-től a Fehér Hollók rendje várja az érdeklődöket egy játszóházba.

A nagyszínpadon 17.20-tól Kaposvár Helyőrség Zenekar ünnepi koncertjét hallgathatják meg, majd pedig a 20 órás Ghymes koncert előtt Szita Károly ünnepi beszéde következik.

Az est fénypontja természetesen az ilyenkor szokásos tűzijáték lesz, ami -  ha nem fújja el a szél - nagyjából 22 óra körül várható.

A városi programokon kívül a Szennai Skanzen is várja az érdeklődőket, ahol Szent István ünnepe alkalmából tartanak tematikus napot augusztus 20-án.

Címkék: augusztus, program, kis szines, kaposvár