- Kaposvár számára mindig fontosak voltak a sűrűn lakott városrészek. A lokálpatrióta közösségek adják a város erejét és lendületét. Célunk ezért, hogy a megújult közösségi tereket a környéken élők laknák be, s ezek lennének a színterei a baráti beszélgetéseknek, a közösségi programoknak – mondta a polgármester.

 A "Miénk itt a tér" elnevezésű város-rehabilitációs program keretében 13 társas- és lakóház, köztük a Sávház is megújult. Több helyen tetőt szigeteltek, akadály mentesítették a lépcsőházat és felújították a liftet. A közterek is jelentősen átalakultak, s ezzel új funkciókat kaptak. Gyermekjátszótereket, az időseknek pihenő- és mozgásfejlesztő tereket, illatkerteket és pihenősarkokat alakítottak ki. Közterületi kamerákat is felhelyeztek és összesen 123 parkoló épült és újult meg.

Átalakult a volt kazánház is: földszintjén közösségi terek, a 1-2. emeletre a SzocioNet  Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény költözött.

Az épület előtt köztéri színpad kapott helyet, valamint a  Petőfi Emlékkönyvtár is megújult.

A területen működő intézmények több környezetvédelmi, kulturális, sport és életmód programot szerveztek és szerveznek is a jövőben kisgyerekeseknek, családoknak és az időseknek egyaránt.

Nézzék meg videónkat az átadásról:

Címkék: domus, itt, miénk, honvéd, tér, sávház, jános, arany, kis szines