Most már aztán tényleg beköszöntött a nyár és a vele járó forróság. Ennek legbiztosabb jele, hogy a sétálóutcán mától kezdve folyamatosan működik a párakapu is. A szerkezet a hideg víz porlasztásával permetet hoz létre, így frissíti fel azt, aki átsétál alatta. A Kavíz munkatársai emellett vizet osztanak a Fő utcán. A járókelők választhatnak, hogy csapvizet vagy hideg szódavizet innának-e a nagy melegben. Kaposvár területén emellett hét ivókútból is ihatnak az arra járók.

null

- A hétvégi kánikula idején 10 százalékkal, vagyis napi ezer köbméterrel nőtt a vízfogyasztás, ami természetesen semmilyen nehézséget nem jelentett az ellátásban: ennek a növekedésnek akár az ötszörösét is tudjuk biztosítani. Egyébként mától felállítjuk a kaposvári sétálóutcán a párakaput, hogy az arra járók hűsíthessék magukat. Megkezdjük a hideg csapvíz és az abból készült szódavíz osztását is - tájékoztatta szerkesztőségünket a KAVÍZ Kft.ügyvezetője, Ift Miklós.

A hétvégén sokan a fürdőkben keresték a felfrissülést.

- Soha ennyi vendégünk nem volt még június elején! A hosszú pünkösdi hétvége három napján több mint 7200-an látogattak el a Kaposvári Virágfürdőbe. Ahogy egyik napról a másikra emelkedett a hőmérséklet, úgy nőtt a fürdőzők száma is - árulta el a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szabó-Löffler Zita.

Időjósunk, Szalinay Tibor szerint várhatóan kedden, valamint szerdán lesz a legmelegebb felettünk, tehát 1-2 napig még tovább fokozódik a hőség. Péntektől viszont jelentősen mérséklődik a meleg és egyúttal változékonyabbra is fordul időjárásunk.

Címkék: kapu, pára, hőség, kis szines