A rendezvény célja a fenntartható, környezettudatos életmód bemutatása, kiemelt figyelmet fordítva a hulladékkezelésre és az újrahasznosításra, valamint az életmódunkból adódó környezetterhelésre.

14 standon játékos és tanulságos interaktív feladatok várják a résztvevőket reggel 9 órától este 7-ig. Ökológiai lábnyom, biohorgász, fenntarthatósági játszóház, világfalu, szemétválogató, óriás társas és további érdekes feladatok kicsiknek és nagyoknak. A játékos feladatok észrevétlenül teszik örök élménnyé a környezettudatos magatartást.

A feladatok elvégzéséért kapott pontok ajándékokra válthatók: a Biobüfében helyi termékekből összeállított ételek, italok választhatók, a gyerekekre ingyenes körhinta, ugrálóvár, pónilovaglás és arcfestés vár. Az igazán ügyesek ingyen belépőre válthatják pontjaikat, a CSÍK ZENEKAR esti koncertjére.

A fenntarthatósági standok és feladatok mellett egész nap kiegészítő, szórakoztató programok is várják az érdeklődőket: sportversenyek, gyermekműsor, és többek között fellép a Somogy Táncegyüttes, a Csík Zenekar és a Juhos Együttes.

Részletes program: www.kaposmero.hu

Címkék: csík, falunap, zenekar, kaposmérő, kis szines