Egy egész alom kiscicáról gondoskodik Maszat kutya, miután a kicsinyek anyja eltűnt Yvette múlt heti tombolásában - írta reggel portálunknak a meglepett kaposvári gazdi, Éva.

A történet már csak azért is érdekes, mivel a nyolc éves kutyus hat évvel ezelőtt ellett utoljára. Most viszont, mióta meghallotta, hogy milyen keservesen sírnak az árván maradt cicák, újra feléledtek anyai ösztönei. Sőt, még a tejelválasztása is beindult.


Fotók: Gál SándornéFotók: Gál SándornéFotók: Gál SándornéFotók: Gál SándornéFotók: Gál SándornéFotók: Gál SándornéFotók: Gál SándornéFotók: Gál SándornéFotók: Gál Sándorné
Fotók: Gál Sándorné
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Éváék alig hittek a szemüknek, mikor meglátták, hogy Maszat eteti és saját kölykeiként gondozza a kismacskákat. Örömükben nyomban meg is örökítették a kis családi idillt és elküldték szerkesztőségünknek.

Állatorvosok szerint nem ismeretlen a kutyáknál az álvemhesség. Ilyenkor az eb szervezete a hormontermelés hatására megváltozik, vackot épít és úgy gondoz, nyalogat más állatokat, mintha a sajátjai lennének. Ritka esetben pedig tejet is termel az emlője.

Címkék: örökbefogad, kiscica, maszat, kis szines