Ismét lesz Játék határok nélkül, ráadásul az új évadot Magyaországon forgatják majd - írja az Index. A lap szerint a műsor készítői már megállapodtak az MTVA-val és már a díszletek is készülnek.

A játéksorozat 1998-ig az Európai Műsorsugárzók Uniója készíti, akik az Eurovíziót is szervezik. Az előző széria végén a jogokat a francia Mistral Production vette meg, és tíz évadot forgattak le. Ma The Biggest Game Show of the World, azaz a Világ leghatalmasabb televíziós vetélkedője címmel fut.

A most készülő show-ban Magyarország mellett Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és a Dél-Amerikát képviselő csapatok szerepelnek majd.

Magyarország 1993-ban indult a játékon és egészen 1999-ig minden évben szerepeltünk benne. Hét év alatt háromszor nyertek a magyarok, 1993-ban és 1996-ban Kecskemét, 1998-ban Százhalombatta csapata volt a nyerő.

A Játék határok nélkül elődje az angol It's A Knockout című műsor volt. De Gaulle nagy fantáziát látott benne, hogy egy humoros játékkal közelebb hozhatnák egymáshoz Franciaországot és Németországot. A terv azonban nem valósult meg. Később három francia vállalkozott arra, hogy a kontinensre kiterjedő játékot szervezzenek.

Az első játékot 1965-ben rendezték meg, amelyen Franciaország, mint házigazda, valamint Németország, Belgium és Olaszország csapatai játszottak. Ekkor a Nemzetek közötti játékok név alatt futott a műsor a tévében, de a nagy siker miatt a mezőnyt kibővítették, és a nevét is megváltoztatták.

A magyar változat műsorvezetője Gundel Takács Gábor volt (kivéve az első 1996-os részt, amit Márton Csaba vezetett), az 1993-as pécsi döntő házigazdája Vágó István volt. A műsor háziasszonya 1995-ig Geszler Dorottya, 1996-ban Farkas Beatrix, 1997-től Borbás Mária volt. Ebben az időszakban a játék főbírója a belga Denis Pettiaux volt.

Címkék: határok, játék, nélkül, kis szines