Kérdéseinkhez némi fogódzót nyújthat egyik korábbi cikkünk, illetve a Szennai Skanzen közösségi oldala.

Nyereményjátékunk feltétele: helyes válasz és egy lájk a KaposPont Facebook oldalára! Fontos, hogy a megfejtések mindig névvel, címmel és telefonszámmal ellátva landoljanak ebben a postafiókban: jatek.kapospont(kukac)gmail.com.

A belépőket a Kapos Televízió recepciójánál jelentkezve lehet átvenni, a részletekről a nyerteseket emailben értesítjük.


Locsolkodás, népi játékok, gyapjúbárány- és hímestojás-készítés, ünnepi ételek sütése és kóstolása, valamint népzenei koncert várja a látogatókat a Szennai Skanzenben, ahol a húsvéti ünnepek alatt a Somogy Zenekar és Táncegyüttes eleveníti fel a hagyományos húsvéti szokásokat.

A látogatók bekapcsolódhatnak a húsvéti készülődésbe, így vasárnap a kisebbek tojást díszíthetnek, gyapjúbárányt és szagos vizet készíthetnek, az asszonyok kalácsot sütnek. Hétfőn, ahogy illik, a férfiak vízzel locsolkodnak, délután pedig az Üsztürü Zenekar és Nyitrai Marianna koncertje szórakoztatja a vendégeket.



Első kérdés: Mi az az íróka?

a, a tojás főzésének eszköze

b, tehetségtelen író nép szóhasználatban

c, a tojás festésének eszköze

Nyertes: Frank József, Kaposvár

Második kérdés:  Küldjön nekünk egy programot, ami biztosan várja az érdeklődőket húsvétkor a Szennai Skanzenban! (Egy kis segítség)

Nyertes: Tormáné Mulik Márta, Somogyjád

Harmadik belépőnkért pedig látogassatok el Facebook oldalunkra!

Címkék: Skanzen, belépő, családi, Szenna, húsvét, kis szines