Megtelt a kaposvári sportcsarnok atlétika pályája a nevezőkkel, 18 megye mintegy kétszázhetven versenyzője – a főigazgatóság, a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttese – küzdött a legjobbnak járó serlegért, kétszer annyian indultak, mint tavaly. 

A versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100 méteres síkfutásban, majd a férfiak 1500 méteres, míg a hölgyek 400 méteres síkfutásban álltak a rajtvonalhoz, de váltófutásban, súlylökésben, távolugrásban és kézigránátdobásban óriási küzdelmeket láthatott a közönség.

A rendszeresen nevező tapasztalt kollegák mellett szép számban érkeztek a megmérettetésre nemrég felszerelt fiatal versenyzők is. A pályán is helytálltak, majd a pálya szélén csapatukat lelkesen buzdító szurkolóként is bizonyítottak. Így sportsikerektől hangos viadalt élvezhettek a résztvevők, ahol gyakran tizedmásodpercek és centiméterek döntöttek a helyezésekről.

Az induló csapatok közül Zala megye hódította el a legjobb együttesnek járó kupát Borsod és Csongrád megye csapata elől. A dobogóról éppen csak lemaradt a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság alakulata, őket pedig Tolna és Somogy követte a sorban.

A vendéglátók a 400 méteres női síkfutásban (35 év felettiek kategóriájában) szerezték meg az első helyet, de súlylökésben - a nők között – bronzérmes lett a somogyi induló, továbbá távolugrásban, 400 méteres síkfutásban és váltófutásban az első hat között végeztek a hazai pálya előnyét élvező versenyzők.

Címkék: atlétikai, 2014, bajnokság, kis szines