deseda

A nyári szezon kezdetére ugyanis magát az épületet is kulcsra kész állapotba hozzák és megépül a kilátó is. Elkészül a tavat körülölelő kerékpárút, átadják a biciklikölcsönzőt és kialakítanak egy tanösvényt, illetve egy vízi játszóteret is. Mindezek mellett, addigra már menetrend szerint egy elektromos hajó szállítja majd a kirándulókat.

- Egy hatalmas makett, óriás akvárium fogja bemutatni a Deseda állatvilágát a 220 millió forintból épülő látogatóközpontban, melyet a Rippl-Rónai múzeum üzemeltet majd. Innen indul a nádason keresztül egy tanösvény, melyeken állatlesek épülnek, valamint a menetrend szerint közlekedő elektromos kirándulóhajó kikötője is a központ északi oldalán épül meg. Ezen felül egy vízi játszóteret is tervezünk az épület mellé - ismertette a beruházás részleteit Szita Károly.

A polgármester hozzátette: a túraösvény és a 14 kilométer hosszú kerékpárút is júniusra elkészül. Így teljes egészében körbetekerhető lesz a Deseda. A bicikliút mellé egy kerékpárkölcsönzőt is kialakítanak. A kaposfüredi oldalon épülő kilátó és túraútvonalak mentén található esőbeállók is részei a fejlesztéssorozatnak.

Júniusban így már a családok egy teljes, tartalmas napot tölthetnek az ország leghosszabb mesterségesen kialakított tavánál, a Desedán - hangsúlyozta Szita Károly.

Nézze meg videónkat az új látogatóközpontról:

Címkék: központ, kilátó, deseda, megújul, fejlesztés, kis szines