Az utolsó ágakat metszik a napokban Kaposváron. Az áramszolgáltató és a városgondnokság napok óta dolgozik az utcákban. Összesen 1500 fára másznak fel.

- Erősen a nyakunkon a tavasz, bizonyos növények már virágoznak, sárga forzícia, aranyeső, jázminok látszik már, hogy lassan ki fognak fakadni, tehát most a metszési feladatokat végzik Kaposváron - mondta Hartner Rudolf, a Kaposvári Városgondnokság vezetője.

A Zárda utcában pedig a talajt cserélik ki.

- Itt egy új virágágyás fog nyílni és több a városban, majdnem 400 köbméter föld lesz kicserélve, friss termőföldre, betrágyázva, hogy szépek legyenek a virágok - tette hozzá Gombos Lajos.

A kertekben is sok a munka. Metszik a szőlőt és a gyümölcsfákat is.

- Nekiálltam metszeni, így most a szőlő metszéssel bajlódom, ennek is a vége felé járok, most már csak egy sor van vissza, utána meg várom a jó időt, hogy tudjak permetezni - nyilatkozta Vajda Norbert, vállalkozó.

Már most több növény virágzik. Ennek az idős asszonynak már a nárciszai és a jácintjai is kinyíltak. A város parkjai, kertjei várhatóan májusban borulnak virágba. Akkor 110 ezer egynyári virágot ültetnek ki.

Címkék: metszik, fák, március, 2014, kis szines, kaposvár